Behandeling

“Voor de behandeling is geen verwijzing van de huisarts nodig, u kunt dus eenvoudig contact opnemen waarna ik graag met u bespreek wat ik voor u kan betekenen.”

Hoe meld ik me aan en wat is de procedure?

01.

Contact opnemen

U kunt direct online een afspraak maken, het aanmeldformulier invullen of gewoon bellen. Ik bespreek graag met u wat ik voor u kan betekenen op het gebied van uw lichamelijke klacht(en).

02.

Eerste consult

Tijdens het eerste consult doen we de bespreking van uw klacht, het onderzoek en eventueel een korte behandeling. Neemt u de verzekeringspas, een badlaken en het intakeformulier mee?

03.

Vervolg consult(en)

Tijdens de vervolgconsults vindt de eigenlijke start van de behandeling plaats.
We bespreken tijdens de behandeling wat de bevindingen zijn en welke progressie er tot dan toe is behaald. Tussen de opeenvolgende vervolg consulten zit een periode van 1-2 weken.

04.

Afsluiting

De behandeling is een traject met een begin en een einde. Na gemiddeld 4-6 behandelingen vindt er een eindevaluatie plaats. Meestal volstaat dit aantal en is men in staat om fysiek beter te functioneren. In overleg komt men in een enkel geval terug voor een onderhoudsbehandeling.

Wat neemt u mee?

Badlaken

Gaarne 2 badlakens of grote handdoeken meenemen ivm hygiene.

Intakeformulier

U print deze 2 formulieren uit en neemt deze ingevuld mee naar de eerste afspraak.

Identificatiekaart

U identificeert zich zodat wij kunnen voldoen aan de wettelijke verplichting..

Hoe verloopt een behandeling?

Hygiƫne

Elke behandeling start en eindigt met het wassen van de handen van de osteopaat. De behandelaar draagt een mondkapje.

Bespreking

Op basis van het ingevulde intakeformulier bespreken we uw klacht. Deze informatie blijft vertrouwelijk.

Behandeling

Een behandeling zal bestaan uit een sessie van 4-6 consults waarin wij met rustige milde maar effectieve benadering klachten doen opheffen. Tussen de behandelingen vindt er evaluatie en zonodig bijsturing plaats van de ingezette koers. Elke behandeling is maatwerk.

Na de behandeling

U kunt na de behandeling wat reactie krijgen in de vorm van lichte napijn. Dit zal meestal niet langer dan een dag duren en is geen ongewenste reactie. Geheel afhankelijk van het soort klacht en toegepaste technieken kan de reactie ook direct zich vertalen in ontspannender vrijer gevoel.