Over mij

“Mijn naam is Brian Meerveld (Haarlem, 1971). Na een carrière als fysiotherapeut / praktijkhouder ben ik in 2007 afgestudeerd als osteopaat. Ik behandel zowel volwassenen en kinderen. Ik heb verschillende certificeringen en specialisaties. Zo ben ik gecertificeerd kinder osteopaat en gecertificeerd sport osteopaat. Over mijn specialisaties kan je meer lezen op de betreffende pagina.

Kwalificaties

Naast de opleiding tot osteopaat heb ik naast mijn specialisaties nog wat extra kwalificaties opgedaan om zo tot de beste resultaten te kunnen komen.

Gecertificeerd kinder osteopaat

De opleiding is geaccrediteerd door zowel het NRO als het GNRPO. (2015)

Gecertificeerd sport osteopaat

Voor specifieke problemen van de sporter, trainingsleert, sportrevalidatie en de biomechanica van de meest beoefende sporten. (2011)

Meer dan 25 jaar ervaring

Voordat ik osteopaat werd in 2007 was ik fysiotherapeut.

Registraties

Als osteopaat ben ik geregistreerd bij de Nederlandse Osteopathie Federatie (NOF) en is lid van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO). Registratie bij deze instanties is van belang om de kennis en kunde van therapeut te blijven waarborgen, maar ook een voorwaarde voor vergoeding van de behandeling door verzekeraars. De Vereniging ziet erop toe dat iedere geregistreerde osteopaat jaarlijks bijscholingscursussen volgt om de kennis en kunde op niveau te houden.

NOF

De Nederlandse Osteopathie Federatie (NOF) is een onafhankelijk kwaliteitsregister van aangesloten osteopaten.

NVO

De Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) zorgt voor wetenschappelijk onderzoek naar osteopatische behandelingen.

BIG

De BIG-registratie is de wettelijk verplichte registratie.

Over mijzelf

Een paar vraagjes om mij beter te leren kennen!

Wanneer ben je begonnen als osteopaat?

Na een tienjarige fysiotherapie carrière ben ik geschoold als osteopaat. Dit was in 2007, dus sinds dat moment voer ik met passie en kunde mijn vak uit.

Waarin ben je gespecialiseerd?

Ik ben gespecialiseerd in nekklachten, rugklachten, hoofdpijn en buikklachten, meer daarover kan je vinden op de betreffende pagina. Daarnaast ben ik kinderosteopaat en sportosteopaat. Je kunt dus eigenlijk altijd bij mij terecht voor een behandeling op maat.

Wat vind je zo mooi aan het vak osteopathie?

Vaak hoor ik van klanten dat ze al jaren met een probleem lopen en bij verschillende specialisten zijn geweest, maar tot nu toe nog niet geholpen zijn. Omdat osteopaten kennis hebben van zowel het mechanische deel als samenhang van de weefsels van het lichaam kunnen problemen soms veel dieper aanpakken. Het geeft me altijd veel voldoening om te merken dat mensen na lange tijd weer pijnvrij kunnen bewegen en werk of hobby weer zonder belemmering kunnen oppakken.

Heb je kinderen?

Jazeker heb ik kinderen, ik heb een prachtige dochter Zarah van 12 en een stoere zoon Imre van 7. 

Wat zijn je hobbies?

Naast dat ik vooral bezig ben met de gezondheid van anderen, probeer ik zelf ook zo gezond mogelijk te leven. Het komt dan goed uit dat mijn hobbies hardlopen en wielrennen zijn. Zo vind ik het heerlijk om op mijn racefiets door de Europese bergen te fietsen.

Waarom ben je na fysiotherapeut osteopaat geworden?

Ik vond het werk voor die periode als fysiotherapeut in een particuliere praktijk heel leuk maar liep destijds regelmatig tegen beperking van kennis en kunde aan. Dit veranderde in 2001, toen ik in contact kwam met de osteopathie. Vanaf dat moment was dit (door de inhoud en technieken) een stap naar het zijn van een effectiever en specialistischer therapeut. Ik kan met recht zeggen dat ik als osteopaat succesvoller ben geworden in het verhelpen van lichamelijke klachten. De voldoening die dit geeft en de interactie met de mensen maakt mijn werk super leuk om uit te voeren.